Kritičarski karavan | Sumnjiva lica
16023
page-template-default,page,page-id-16023,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Sumnjiva lica

Sumnjiva lica je program edukacije mladih pozorišnih kritičara, u organizaciji Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije. Projekat ima za cilj da, s jedne strane, obrazuje novu generaciju pozorišnih kritičara i pruži im mogućnost da se kritikom bave profesionalno i, sa druge, da stvori novi prostor za kritičko promišljanje pozorišta, njegove društveno-političke uloge i odnosa između publike i umetnika.

Projekat je započet u maju 2017, intenzivnim, jednonedeljnim programom radionica. Polaznici su imali priliku da pišu o predstavama mladih i renomiranih umetnika, nastalim prema domaćim i evropskim klasicima, u nezavisnoj produkciji i produkciji subvencionisanih pozorišta. Ista grupa kritičara okupila se u septembru 2017. na poziv Bitefa, gde su u okviru pratećeg programa festivala svakodnevno pisali kritike o predstavama iz selekcije za festivalski blog.

Kritike napisane u okviru programa Sumnjiva lica su dostupne na sajtu Kritičarskog karavana i blogu Bitefa.

U 2018. Sumnjiva lica nastavljaju misiju kroz redovne kritike za sajt Kritičarskog karavana.

Sumnjiva lica su Ivona Janjić, Đorđe Kosić, Borisav Matić, Marija Milovanović, Milica Petrović, Irena Plaović, Mina Stanikići, Andrej Čanji.

Mentor projekta je Bojana Janković.