Kritičarski karavan | Promocija digitalnog izdanja zbornika Dramsko i postdramsko pozorište u izdanju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu
17020
post-template-default,single,single-post,postid-17020,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Promocija digitalnog izdanja zbornika Dramsko i postdramsko pozorište u izdanju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Promocija digitalnog izdanja zbornika Dramsko i postdramsko pozorište u izdanju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Poštovane koleginice i kolege,

Bitef biblioteka, u okviru pratećeg programa 56. Bitefa sa zadovoljstvom Vas poziva na promociju digitalnog izdanja zbornika Dramsko i postdramsko pozorište u izdanju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, koja će biti održana 26. septembra u 17 časova u MTS Dvorani (Dvorani Doma sindikata), Maršalov salon.

Reč je o digitalnom izdanju zbornika radova s konferencije Dramsko i postdramsko pozorište deset godina posle, koja je bila organizovana 2009. na Fakultetu dramskih umetnosti u saradnji sa Bitefom, u okviru festivala, a povodom desetogodišnjice od prvog izdanja uticajne knjige Postdramsko kazalište nemačkog teatrologa Hans-Tisa Lemana.

Promocija će biti posebna po tome što će, zapravo, imati formu mini-konferencije sastavljene iz dva dela:
U prvom delu govoriće se o međunarodnoj recepciji i značaju paradigme postdramskog danas, dvadeset tri godine od izlaska knjige Postdramsko kazalište, i to kako u umetnosti tako i u nauci. U njemu učestvuju profesorka emerita dr Kristin Amon Sirežol, Pariz, dr Štefani Karp, Berlin, vanr. prof. dr Vlatko Ilić, Beograd, i doc. dr Agata Juniku, Zagreb.
Drugi panel posvećen je uticaju paradigme postdramskog na lokalnu scenu, kako umetničku tako i kritičku (srpska pozorišna kritika se u velikoj meri i danas referiše na ovaj koncept). U tom delu će učestvovati srpski pozorišni kritičari i teatrolozi različitih generacija: vanr. prof. dr Marina Milivojević Mađarev, Beograd, dr Svetislav Jovanov, Novi Sad i Andrej Čanji, Beograd. Promociju će voditi prof. dr Ivan Medenica koji je i urednik ovog izdanja.

Ova Bitef biblioteka organizuje se u saradnji Bitefa sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu i Udruženjem pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije.
Dobro došli!